Vem är jag?

Bakom Kennel Freckles ligger jag Carina Arvidsson. Jag bor i Hällabrottet som ligger strax utanför Kumla i Närke.

Idag har jag 3 welshar hemma (se mina hundar). Kalla 7 år och hennes döttrar Zockan 2 år och Russin 5 månader samt taxen Gro.

För Tillfället bor även fodertiken Vixa här tillsammans med sina sex valpar. Våra valpar och vuxna hundar bor tillsammans med oss inne i huset.

Jag är utbildad ringsekreterare och Allmänlydnads instruktör och varit aktiv i rasklubben under många år som ordförande, sekreterare, avelsansvarig, utställningsansvarig m.m. Ja listan kan göras lång. Numera överlåter jag raskklubbes arbetet till den yngre generationen. Var även utställningssekreterare i SSRK Mellansvenska senare SSRK Berglagen under många år.

Kennel Freckles

Första welshen kom i huset januari 1973 så nästa år är det 50-års jubileum med rasen. Första kullen kom 1986.

Varför welsh? Jo när min bästis i skolan kom hem från en Tysklands semester hade de med en chokladbrun Cocker Spaniel-valp. Detta var i mitten av 1950-talet och jag släpade nog runt på Pelle som han hette mer än min bästis. Så att det skulle bli en Cocker var sjävklart dock insåg jag snabbt att dagens cocker inte alls liknade Pelle, tyckte de var små och hade massor av päls så jag började snegla på andra spanielraser och fick då tipset av en kamrat att hälsa på en tjej i Katrineholm som hade två på den tiden udda spaniels, Simon en engelsk springer och Picasso en welsh springer. Båda från kennel Mustela. 

Min första Welsh - Mysack

Det var tack vare Picasso som jag jag visste att det var en welsh jag skulle ha. Så en tik planerades till den sommaren.

Jag åkte och besökte utställningen Stora Stockholm den 5 november för att komma i kontakt med uppfödare. Den welsh som vann var den stiliga engelska importen Bryn of Tarbay. Ödet ville dock annorlunda. Min moster fyllde år och 9i samband med det såg jag en annons i Katrineholms Kuriren om Welsh Springer Spaniel-valpar i Vingåker. Jag ringde på annonsen men de hade bara en hane kvar men då vi ändå skulle passera Vingåker på vägen hem så bad vi att få titta in. Kullen var född 5 november och pappa var Bryn of Tarbay så det måste ha varit ödet. Så den planerade tiken till sommaren blev en hane mitt i vintern, NUCh Tuts kallad Mysack. Resten är historia. Familjen Ottande uppfödare till Mysack köpte senare en valp av mig så då var cirklen sluten.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this